Hemsidan är under uppbyggnad

Utflykt med Sirena 12 juni i frisk vind på Hjälmaren.

1. Lite blåsigt blev det men Hjälmarens Vänner ger sig inte så lätt! Vi gav oss ut på Storhjälmaren söndagen den 12 juni på en resa med en avstickare till Hjälmare Kanal. Nästan fullsatt med så många som kaptenen rekommenderade och då blev vi 24 ombord plus besättning. Storhjälmaren är största fjärden man kommer till om man åker båt från Örebro och österut till Östersjön. Nästa fjärd som är större finns utanför Nynäshamn. 

2. Färden startade vid Katrinelund och sedan blev det tvärs över sjön via norra Vinön. Vi slussade in i Hjälmare Kanal vid Notholmen. Vattenståndet i sjön är så högt att slussen måste vara stängd vilket är mycket ovanligt den här tiden på året. Ner cirka 20 cm blev det i kanalen. 

3. Kapten Hans-Ove Norén styrde med solbarkad hand men han behövde inte att hålla skoten i spänn för M/F Sirena har två stora Yanmar dieslar på 315 hk per styck. 

4. Målet för lunchen var Hjälmare Docka och på vägen dit så passerade vi Kvarnsjön i kanalen.

5. Från tilläggsplatsen till restaurangen blev det en promenad på några hundra meter. Vi fick en välsmakande måltid utomhus i solskenet. Trevligt och gott.

6. Hemfärden gick genom Valösund i motvind på nästan full gas, närmare 25 knop. Vi var ute i sju timmar inklusive lunchpausen och alla ombord var överens om att vi skall försöka göra om resan flera gånger i fortsättningen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är N1-1024x768.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är N2-1024x768.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är N3-1024x768.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är N4-1024x768.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är N5-1024x768.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är N6-1024x768.jpg
Kategorier: Aktiviteter

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *